Austin Parker 2017-12-15T11:49:50+01:00

Italiensk design & kvalité

Det var i slutet av 90-talet som Austin Parker varvet förstod möjligheterna att utveckla båtar i samma stil som de traditionella hummer båtar som används av fiskare i Maine (USA) i tuffa förhållanden längs Atlantkusten.

Varvet blev därmed det första i Italien att investera i detta projekt, och skapa ett yacht koncept som genast blev en trend bland ägare, som lockas av en gammaldags stil med en känsla av soliditet, styrka och pålitlighet, immun mot passerande trender.

Under 2008 köptes Austin Parkers av en grupp entreprenörer med starka rötter i Yachting industrin, och genomgick en stor nylansering i imponerande stil. Inom bara några år, med ett stilistiskt bidrag i en av Italiens mest kända designers, Fulvio De Simoni,

skapade företaget en helt ny linje av båtar för att konsolidera varumärket och möta ägarnas behov, och uppnått enastående kundtillfredsställelse på alla nivåer.

Det är Austin Parkers designstrategi som har gjort den stora skillnaden, och gör det möjligt för varvet att sticka ut i en konkurrensutsatt, selektiv, och allt mer globaliserad marknad. Med en stil som lämpar sig för universell smak, populär på nya internationella marknader för fritidsbåtar.

Austin Parker bygger idag 8 modeller, varav en tillsammans med Chris-Craft som utgör deras Commander serie och exklusivt säljes genom Chris-Craft’s nätverk av återförsäljare där Vått AB är exklusiva återförsäljare för Sverige.

Italiensk design i en egen klass

Med gediget hantverk i sofistikerad design, skicklig konstruktion och utvalda komponenter skapar Austin Parker Italienska lyxjakter med otrolig komfort och prestanda i en stil immuna mot passerande trender.

Vi och våra kunder sätter stil på sjön! 

Våra modeller

Flybridge Series

Sedan Series

Sundeck Series

Open Series