Augustendalsvägen 44
131 52 Nacka Strand
Tel: 08 770 22 00
Fax: 08 770 22 07
E-post:info@vatt.se

Om Oss

Vått är generalagent för och säljer tre av världens mest exklusiva varumärken som Chris-Craft, Pursuit Boats och Tiara Yachts. I vårt flytande showroom och försäljningskontor i Nacka Strand, i Stockholm, har vi under årets isfria månader alltid ett tiotal båtar vid bryggan av senaste modell som du kan kliva ombord och uppleva i deras rätta miljö. Du kan också boka in provkörning av den eller de båtar som du överväger att köpa. Till varje båt finns även varumärkes- och specialanpassade trailers, redo för omedelbar transport. När du väl har bestämt dig, kan du ta din första båttur redan samma dag som avtalet undertecknats.

Samtliga båtmodeller som vi säljer kan beställas direkt från fabrikerna i USA samt anpassas och skräddarsys för dina unika behov och önskemål. Produktions- och leveranstiderna varierar beroende på när på året som du gör din beställning, men normalt är båten satt i produktion inom åtta veckor efter beställning. Under årets första hälft är det vanligtvis högtryck hos båttillverkarna, så tänk på att vara ute i god tid om du vill ha båten levererad till starten på den svenska sommarsäsongen.

Den första Våttbutiken öppnades i Stockholmsförorten Älvsjö i mars 2007. Med vårt 1800 kvadratmeter stora showroom hade vi ett av Nordens största försäljningsställen för motorbåtar. Butikens placering och storlek passade vår verksamhet mycket bra under de första verksamhetsåren då vårt sortiment inkluderade fler varumärken och ett större lager. Under våren 2013 valde vi att koncentrera verksamheten kring våra största varumärken Chris-Craft, Pursuit Tiara Yachts och i samband med det lämnade vi vår butik i Älvsjö och utökade istället vårt flytande showroom och försäljningskontor i Nacka Strand, i Stockholm.

När Vått klev in på marknaden öppnades dörren till ett nytt båtsegment för skärgårdens båtfantaster. De varumärken som vi saluför spelar i motorbåtsbranschens högsta division. Båtarnas design, materialval och motorer håller bästa klass och erbjuder exceptionellt god komfort, säkerhet och slitstyrka. Hög innovationskraft och kvalitet utmärker alla varumärken vi specialiserat oss på. Deras utveckling går inte mot standardisering och likriktning, utan mot individualism, frihet och flexibilitet. Kör du till exempel en Chris-Craft Lancer så både syns och känns det att båten har en egen klass och rytm. Den är personlig och liknar ingenting annat. Kort sagt, båtarna vi valt ut lyfter fram personligheten, styrkan och frihetskänslan i dig.

Kraften och kvaliteten i motorerna garanterar kontrollerad, stabil och njutbar körning oavsett hastighet. Och fort går det. Med rötterna i motorbåtsracing erbjuder flera av våra varumärken några av världens snabbaste och mest robusta motorbåtar för både inom- och utomskärsracing (offshore). Till exempel ger de dubbla V8:orna i Pursuit OS 345 Offshore dig brutala krafter att flyga över den glittrande fjärden eller att besegra en piskande storm med.

Kom in i butiken och låt dig förföras av båtarnas skönhet och starka löften om många, sköna och upplevelserika turer på havet i sommar!

 

Våra varumärken

 

Våtts ägare och bakgrund

Vått ägs av bröderna Mats (född 1966) och Lars Andersson (född 1959). De har båda lång erfarenhet av att starta och driva företag i olika branscher. Uppvuxna i Tyresö, ett stenkast från skärgårdshavet, hyser de en stark kärlek till havet, båtar och skärgårdsnaturen. Segling i all ära men snabba motorbåtar bjuder på ytterligare en dimension i sjölivet - farten, komforten, spännande sjösporter och bejakandet av den nyfiknes intresse för teknisk utveckling och kromade detaljer.

Med detta passionerade och förenade intresse för motorbåtar, och framförallt snabba exklusiva båtar, bestämde Mats och Lars år 2004 att tillsammans starta Vått (f.d. Gulves Stockholm).